Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Rozvojový program MŠMT Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání 2015

  • Poskytnutí dotace na rok 2015

 

MŠMT rozhodlo o poskytnutí dotace na rok 2015 v rámci rozvojového programu Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2015.

Finanční prostředky ve výši 37 503,- Kč byly poskytnuty na zvyšování kvality předškolního vzdělávání zaměřeného na rozvoj řečových dovedností dětí předškolního věku.

 

MŠMT schválilo mateřské škole projekt  "Papoušek je kamarád, chce si s námi povídat".

Jeho cílem je modernizace logopedické hovorny, její vybavení didaktickými pomůckami a odbornou literaturou.

 

  • Průběh projektu Logopedické prevence:

 

Březen 2015:  dodání a umístění nábytku

Květen 2015:  nákup didaktického materiálu a pomůcek

Červenec 2015:  výmalba místnosti a pokládání koberce

Září 2015:  uvedení Logopedické hovorny do provozu

 

  • Uvedení Logopedické hovorny do provozu - září 2015

 

Jak jsme Vás již informovali v minulém školním roce, uspěla logopedická třída v projektu Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2015.

Z částky 37 503 Kč byl zakoupen nábytek pro vybavení Logopedické hovorny, didaktické pomůcky pro děti, a také aktuální publikace zabývající se celkovým vývojem dítěte po všech stránkách a vývojem řeči u dětí.

Z didaktických pomůcek můžeme zmínit různé druhy větrníků a píšťalek pro nácvik správného dýchání, foukací fotbal, který se stal u dětí velmi oblíbeným či sluchové a hmatové pexeso. Z poskytnutých financí byl zakoupen do logopedické třídy i výukový tablet a vzdělávací CD. Na tablet je možné dle potřeb pedagogů stahovat aplikace takového rázu, aby pokryly klíčové kompetence vzdělávání. Reagujeme tak na požadavky dnešní doby a vzděláváme děti jak klasickou formou, tak pomocí moderních zařízení, bez kterých se do budoucna neobejdeme.

Během školního roku bude obnovována a doplňována fotodokumentace, která současným žáčkům i budoucím zájemcům bude přibližovat vzdělávání v logopedické třídě.

 

 

 

Nahoru